funksjonsbilde Hva kan jeg forvente av et rehabiliteringssenter 820x480 - Hva kan jeg forvente av et rehabiliteringssenter?

Hva kan jeg forvente av et rehabiliteringssenter?

Posted by

Det er jo ingen tvil om at forventninger er noe mange av oss har, til helt hverdagslige ting. Vi vil naturlig nok derfor også ha forventninger til hva som kommer til å møte oss når vi velger å dra på et rehabiliteringssenter. Så i denne artikkelen skal vi gå videre inn på spørsmålet “Hva kan du forvente av et rehabiliteringssenter?”.

Forskjell på privat og statlig

Det første du må tenke på, er om du har råd til å velge et privat rehabiliteringssenter eller et statlig et. Når det kommer til statlige så får du svært god hjelp, men det tar ofte lengre tid. Når det kommer til private rehabiliteringssenter så kan det ta kortere tid å få innpass, men du vil få den samme hjelpen som på et statlig senter. Det du må huske på er at private sentere ofte også er utrolig mye dyrere enn å få hjelp via staten, så hvis dette er noe du har råd til og har lyst til å bruke penger på, så er det helt ditt valg.

Få informasjon

Mye kommer an på hva det er du skal rehabiliteres for. Du vil få tilbud om ulike programmer avhengig av dette. Hvis det er avhengighet til litt mildere russtoffer så vil du nok få tilbud om et program der du ikke trenger å legges inn, men er det sterkere stoffer så kan du ofte forvente at du blir lagt inn.

Noe som er sikkert er at det har vært mye debatt angående rusreformen de siste årene. Så det å holde seg oppdatert på hva som gjelder der du bor, kan også være med på å hjelpe deg med dine forventninger til oppholdet ditt.

Lengde på opphold

Avhengig av hva slags stoffer det er du er avhengig av og om du trenger legemiddelassistert behandling vil du få varierende lengde på oppholdet.

Du kan gjerne høre med andres erfaringer på ulike nettforum hva de har opplevd og hva de anbefaler.

Du vil mest sannsynlig bli innkalt til en rekke legetimer i forkant av rehabiliteringen, slik at dere har en plan på hvordan det skal gå videre. Det er det beste for deg og det beste for å vite hva som faktisk kommer til å skje. Da vet også fastlegen din mer om deg og det du skal gå igjennom.

Vi håper at du har fått litt mer innsikt i hva slags forventninger du kan ha når du kommer til et rehabiliteringssenter, enten du skal være der for en periode eller om du bare sjekker innom nå og da. Det kan være en fordel å søke opp rehabiliteringssenteret du skal være en del av, slik at du vet akkurat hva du kan forvente. Det er litt vanskelig for oss å si hva som er spesifikt med hver enkelt behandling, men vi håper du har fått noen tips!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *